Mut de Muis kinderopvang

Over Mut de Muis kinderopvang

In onze kinderdagverblijven


Elke dag opnieuw onze baby’s en peuters de tijd van hun leven laten beleven, daar draait het om. Je afvragen wat je als ouder zelf zou willen voor je kind en dat realiseren voor de opvangkindjes. Alleen het beste is goed genoeg. (Ellen, 32 jaar)

Elk kind is uniek. Elk kind is anders. Dat maakt het boeiend. Al die verschillende kleine mensjes met allemaal hun eigen karakter samen laten spelen, ontdekken en leren. Samen knutselen, verhaaltjes lezen … (Sanne, 24 jaar)

Je kind achterlaten, doe je niet zomaar. Ouders leggen wat hen het meest kostbaar is in onze handen. Van een kleine baby tot een stevige peuter. In onze leefgroepen krijgt elk kind dezelfde kansen. We doen er alles aan om onze kindjes zo goed mogelijk te verzorgen. Genoeg aandacht, een knuffel … net zoals hun mama of papa zouden doen. (Annemie, 38 jaar)

Bij onze onthaalouders


Ik ben al meer dan 20 jaar onthaalmoeder. Heel ons gezin en mijn leven staan in teken van de kindjes. Met heel wat kinderen die in de loop van de jaren bij mij kwamen, heb ik nog altijd contact, sommigen noemen mij nog altijd ‘Moeke’. Dat doet deugd.
(Chris, 52 jaar)


Toen mijn eigen kinderen wat groter werden, startte ik als Mut de Muis-onthaalouder. De VoorZorg Kinderopvang regelt alle administratie, zodat ik me kan concentreren op ‘mijn’ opvangkindjes. Stuk voor stuk schatten die ik elke dag weer een stukje van de wondere wereld help te ontdekken. We spelen, wandelen, ravotten in de tuin … Als de ouders hun kindje moe maar gelukkig ophalen na een fijne dag, ben ik ook moe maar vooral heel voldaan! (Marianne, 43 jaar)

Ik heb zelf kleine kindjes. Maar er konden er nog een paar bij. Niet te veel want elk kindje verdient de nodige aandacht. Ze spelen samen, eten samen en groeien samen. Sommigen gaan nadien zelfs samen naar school. De kleintjes leren van de groten. En mijn job is om elke dag opnieuw alle kindjes een geweldige dag te bezorgen. (Kaat, 27 jaar)